pondělí 8. srpna 2011

Recenze - Máš proč věřit

Máš proč věřit (Edice KASSANDRA)Anotace:

Sariel, Rufus a Felix, tři bratři nadaní magickou mocí, nad nimiž dokáže zvítězit jen nejmocnější kouzlo na světě – láska.
Fabia Fairová je čarodějka. Když ale na vymrzlé ulici najde bezmocného mladého muže postiženého naprostou ztrátou paměti, nedokáže si s tím poradit ani ona. K jejímu úžasu se však později ukáže, že i on patří ke Croyantům, lidem nadaným magickou mocí. A nejen to. Za útokem na něho stojí jejich společní nepřátelé. Když pak unesou Fabiina bratra, nemilosrdný boj mágů začíná. Začíná však i něco jiného – láska. Mezi krásnou čarodějkou a zachráněným mágem Rufusem zahoří plamen vášně. Co si ale počít, když je zlá kouzla uvrhnou do dvou přízračně spojených, a přesto beznadějně oddělených světů?


Nakladatelství: Metafora
Počet stran: 272
Vazba: Měkká
Datum vydání: 2011


Počátek příběhu uprostřed:
Nejdřív jsem si myslela, že je to chyba, ale ona nebyla. Opravdu počátek příběhu ne tak úplně na počátku. V této knize se dočtete, co všechno předcházelo událostem v první knize. Ovšem to, že jste se to nedozvěděli dříve vůbec nevadí.


Neznámý muž a obětavá žena:
Vzali by jste si někdy domů člověka, kterého vůbec neznáte, vypadá otrhaně a sedí na schodech před domem ve kterém máte byt? Fabia je ale jiná, Je obětavá, milá, silná... Neznámého si vezme k sobě do bytu a postará se o něj. Muž si absolutně nic nepamatuje, nemluví a skoro ani nevnímá. Fabia se o něj stará a brzy pochopí, že na něj působí velice silné zaklínadlo a že není Moyen, ale je Croyant.

Velká láska:
Ani téhle knize se láska nevyhla. A stejně jako v první knize se znali teprve pár dní. Nevím, čím to bylo, ale v téhle knize mi to zase až tak moc nevadilo. Fabia s Rufusem se k sobě opravdu moc hodí. Oba jsou velice silní, navzájem si dokáží pomoci a podržet, což se mi na nich opravdu líbilo.

Velký zloduch a jeho parta:
Ano, ano náš starý známý Quain a jeho kumpáni, kteří chtějí změnit svět k obrazu svému. Quain je podle mě psychicky labilní, jeho chování je neomluvitelné.
Každopádně je to dobře napsaná záporná postava. A spolu s Kalisto tvoří opravdu záporáckou dvojku aký Jessie a James :)

Akce:
Ano, té se tady dočkáte. Nebudou ale lítat kulky nebo nože. Budou lítat zaklínadla a to velice mocné a zlé.

Můj názor:
Ten samý problém jako v první knížce. Francouzské slovíčka jejich význam. Ale to by bylo tak jediné, co bych tomuhle příběhu vytkla. Rozhodně mě zaujal víc, jak ten první. Kniha byla napsána velice poutavě a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Příběh Fabie a Rufuse se mi moc líbil. Její obětavost a síla, jeho obětavost a síla. Jsou si souzeni. Nejvíc na celém příběhu se mi zamlouvalo to, jak si Rufus zase začal pomalu vzpomínat jak se co dělá. :)

Hodnocení: 

Tímto bych taky chtěla poděkovat nakladatelství Metafora za poskytnutí recenzního výtisku.



Žádné komentáře:

Okomentovat